BİGA TSO ÜYELERİNE “KOBİGEL” TANITILDI
2021-04-26 13:21:00

BİGA TSO ÜYELERİNE “KOBİGEL” TANITILDI

Biga TSO ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Biga TSO üyelerine yönelik KOBİGEL İmalat Sanayinde Dijitalleşme temalı proje teklif çağrıları anlatıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Biga TSO üyelerine yönelik KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 22 Nisan Perşembe günü online olarak gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Çanakkale Müdürü Barış Alural tarafından ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ temalı proje teklif çağrıları sunumu yapıldı.

Online gerçekleşen toplantıda KOSGEB Çanakkale Müdürü Alural tarafından; ‘İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi’ ve ‘İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması’ konulu proje çağrılarına ilişkin ayrıntılı bilgilendirme gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak, KOSGEB işbirliğinde, bugüne kadar Odamızda sayısız eğitime, toplantıya, törene, etkinliğe ev sahipliği yaptık. Belki yüzlerce KOBİ’ye ve girişimci adayına hitap ettik. Ancak içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle böyle uzaktan iletişime geçmek zorunda kalıyoruz. Dileğim bu sürecin bir an önce sona ermesi ve siz değerli üyelerimizi yine salonlarımızda ağırlayabilmek. İmalat sanayinde dijitalleşme konulu projelerinizi kapsayan KOBİ Gelişim Destek Programı ile amacımız, yüksek teknolojili, katma değerli sektörlerdeki kapasite ve becerilerin geliştirilmesi. Bunun yanısıra geleneksel sektörlerdeki KOBİ’lerin daha yenilikçi iş modelleri ile çalışmaya teşvik edilmesidir” dedi.