Milyon Kadına Mentör Projesi Lansman Toplantısı
23-02-2021

Milyon Kadına Mentör Projesi Lansman Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 18.02.2021 tarih ve 1641 sayılı yazısında TOBB ve ABD Ticaret Odası arasında imzalanacak 2021 yılı eylem planı kapsamında, kadın girişimcilik konusunda işbirliği hususunun da yer aldığı belirtilmiştir. Bu kapsamda, “Milyon Kadına Mentor Projesi” lansman toplantısının 8 Mart 2021 Pazartesi günü Türkiye saatiyle 17:00 – 18:00 arasında sanal ortamda gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

“Milyon Kadına Mentör” Projesi ile mentör ve mentörlük desteği ihtiyacı duyan genç kadın girişimcilere önde gelen özel sektör liderleri tarafından STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarında mentörlük desteği sunulacağı açıklanmıştır.

Türkiye’deki Amerikan firmalarının üst düzey yöneticilerinin geleceğin kadın yöneticilerine mentörlük desteği vereceği proje kapsamında 10 yıl içerisinde 1 milyon mentörlük ilişkisi kurulmasının planlandığı bildirilmiştir.

Projenin lansman toplantısına ilişkin program ve kayıt işlemlerine altta yer alan link aracılığıyla ulaşılabilmektedir.

Program ve kayıt için: