İSO 500 LİSTESİNDE BİGA TSO’DAN 5 FİRMA
2022-06-02 10:54:00

İSO 500 LİSTESİNDE BİGA TSO’DAN 5 FİRMA

İstanbul Sanayi Odaı (İSO) tarafından gerçekleştirilen ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması’na göre Biga TSO üyesi 5 firma ilk 500 arasında yer aldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, İSO tarafından yapılan ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması’na göre Biga’da üretim faaliyetlerini sürdüren 5 firmanın ilk 500 firma arasında yer aldığını söyledi. Listede yer alan firmaları kutlayan Doğan, “İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenli olarak kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bir referans mahiyetindedir. Sanayicilerimiz bölgemizin ve ülkemizin başarısı için gece gündüz demeden gayret göstermeye devam ediyor. Gösterilen bu çabaların önemi Covid-19 salgını sürecinde daha da iyi anlaşılmıştır” dedi.

İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasının ülke ekonomisinin son yıllardaki gelişme trendini ortaya koyduğunu dile getiren Doğan; “Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ülkemiz için değer üreten tüm firmalarımız bizleri her zaman gururlandırmıştır. Bu vesileyle Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan ve ülkemiz ekonomisine katkı koyan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, sanayimizin önemli bir göstergesi olan bu çalışmadan dolayı İstanbul Sanayi Odası ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Türk sanayisindeki tüm gelişmeleri yansıtan bir çalışma niteliğinde olan ve İSO 2021 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer alan Odamız üyelerini tebrik eder; başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” açıklamasında bulundu.

2021 verilerine göre İSO 500 listesinde yer alan Biga TSO üyesi şirketler:

11. İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ TERSANE ve ULAŞIM SAN. A.Ş.

104. İÇDAŞ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM ve YATIRIM A.Ş.

174. ABALIOĞLU YEM SAN. A.Ş.

175. AKÇANSA ÇİMENTO SAN. ve TİC.A.Ş.

365. DOĞANLAR MOBİLYA GRUBU İMALAT SAN. ve TİC. A.Ş.