İleti Yönetim Sistemi Hayata Geçiyor
2020-10-13 14:54:00

Kamuoyunda bilindiği üzre Ticaret Bakanlığı, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ticari elektronik ileti izinlerinin ve şikâyet süreçlerinin yönetilebildiği ulusal bir platform kurmakla görevlendirmişti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği söz konusu görevi yerine getirmek üzere İleti Yönetim Sistemi A.Ş.'yi (İYS) kurmuştur. İYS, işletmeler, kamu ve vatandaş arasında merkezi rol üstlenecek ulusal bir veri tabanı sistemidir.

Bu kapsamda vatandaşlara pazarlama, promosyon, kampanya, indirim, hediye, reklam vb. içerikli ticari elektronik ileti gönderen tüm işletmeleri İYS’ye kaydolmaları gerekmektedir.

Sistem hakkında detaylı bilgi almak için haberimiz ekinde yer alan ve 17 sayfadan oluşan İleti Yönetim Sistemi (İYS) Bilgilendirme Sunumu'nu inceleyebilirsiniz.