GMKA’dan Ekat Eğitimi Fırsatı
11-10-2023

GMKA’dan Ekat Eğitimi Fırsatı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Otoritesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansının faydalanıcı olduğu Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You) Projesi kapsamında, başta yenilenebilir enerji sektörü olmak üzere Güney Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların desteklenmesi amacıyla, ücreti proje bütçesinden karşılanmak üzere Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma İzin Belgesi (EKAT) eğitimleri verilecektir.

Eğitime başvuru koşulları

Eğitim alacak kişilerin aşağıda yer alan bölümlerden mezun kişiler olması gerekmektedir. Şirketlerin seçiminde Güney Marmara Bölgesi’nde yer alan ve yenilenebilir enerji sektöründe faal olan şirketlere (imalat, bakım – onarım vb. servis sağlayıcılığı, enerji üretimi dahil olmak üzere) öncelik tanınacaktır.

Destekten yararlanmak isteyen şirketlerin, 19 Ekim 2023 tarihine kadar reyou.ekat@gmail.com adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Başvuruda yer alması gereken bilgiler:

• Şirket adı

• EKAT eğitiminden yararlandırılmak istenen personelin

• Adı Soyadı

• Cinsiyeti

• Lise ve/veya üniversite mezuniyet bilgisi (mezun olunan bölüm*)

• Şirketlerin seçilen personelin EKAT eğitimi süresince ücretli izinli sayılacağına dair yetkili şirket personelinin imzasını içeren beyanı.

EKAT Eğitimine aşağıdaki bölümlerden mezun kişiler katılabilir:

1. Kırmızı Baskılı EKAT Çalışma Belgesi Alabilecek Bölümler;

2009 yılı öncesi Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin;

• Elektrik bölümü mezunları,

2009 yılı sonrası Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Bölümünün;

• Yüksek Gerilim Sistemleri,

• Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü,

• Endüstriyel Bakım Onarım, programlarından birinden mezun olanlar.

Meslek Yüksek Okullarının;

• Elektrik,

• Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, programlarının birinden mezun olanlar.

1. Mavi Baskılı EKAT Çalışma Belgesi Alabilecek Bölümler

2009 yılı öncesi Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin;

- Elektronik Bölümü,

2009 sonrası Elektrik-Elektronik Teknolojileri Bölümünün:

• Bobinajcılık,

• Otomasyon Sistemleri,

• Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım ve Onarım

• Endüstriyel Elektronik, programlarının birinden mezun olanlar,

Meslek Yüksek Okullarının;

• Elektronik,

• Elektronik Teknolojisi,

• Elektromekanik Taşıyıcılar,

• Endüstriyel Elektronik,

• Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, programlarının birinden mezun  olanlar

Mavi baskılı EKAT belge sahipleri sadece mezun oldukları bölümle ilgili işlerde çalışabilirler.

* Eğitim kontenjanla sınırlıdır.