AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ AYHAN GİDER’DEN BİGA TSO’YA ZİYARET
2023-09-21 14:55:00
AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ AYHAN GİDER’DEN BİGA TSO’YA ZİYARET
Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga İlçe Teşkilatı Başkanı Nihat Borazan, il genel meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer 20 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 14.00’te Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ak Parti heyetini Biga TSO’ya gelişlerinde Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl ile meslek komite başkanları ve üyeleri, meclis ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Basın mensuplarının da katıldığı toplantıda Biga TSO Başkanı Şadan Doğan tarafından, Ak Parti heyetine öncelikle Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür edildi. Odanın yapısı, yürütmüş olduğu faaliyet ve projelerden bahseden Doğan Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve tüm partilileri 29 Eylül’de 17’nci kez açılışı yapılacak Biga Fuarı’na davet etti.
Doğan yaptığı konuşmada; Odanın bu yıl 50’nci yılını kutladığını, bu yıl yine Biga Fuarı ile birlikte Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasını da yaptıklarını, Biga Peynir Tatlısı, Biga Pirinci ve Işıkeli Nohut Kahvesi’nin coğrafi işaret tescillerinin alındığını ve Biga Fuarı’nda tanıtımlarının yapılacağını, 2024 yılında ulusal çapta Ceviz ve Badem Fuarı’nı yapacaklarını, Ekim ayında ASKON Başkanı Orhan Aydın, TÜGİK Başkanı Erkan Güral ve Ahmet Şerif İzgören’i Oda üyeleri, öğrencilerle ve Bigalılarla buluşturacaklarını, Aralık ayında Biga Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’ni yapacaklarını, Biga OSB genişleme sahasında tahsislerin 2024 yılında başlayacağını, Gümüşçay Beldesi’nde tarıma dayalı ihtisas sera OSB kurulması çalışmalarının devam ettiğini, Karabiga konteyner ve yat limanlarının Ankara’da onayda olduğunu, demiryolu hayallerinin devam ettiğini, Bozlar Köyü’nde Yat İmalatı Serbest Bölgesi’nin onaylandığını, tüm bu projelerin hayata geçmesi için Oda yönetimi olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Doğan, Biga’ya Güzel Sanatlar Lisesi istediklerini, çok yetenekli çocuklarımızın olduğunu, bu projenin Şehitlik Mahallesine kazandırılmasının uygun olacağını ifade etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Biga Fuarı Tertip Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Erol Şener, Biga Fuarı hakkında kısa bilgiler verdikten sonra Bigalı sanayicinin, özellikle mobilya ve yan sanayi üreticilerinin lojistik depolama ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.
2’nci Meslek Komitesi (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) Başkanı Ali Aydın, Oda yönetimine Biga MYO’da ağaç işleri ve mobilya bölümünün yeniden açılması için öneride bulunduklarını ve bunun sağlandığını, Biga MYO, Biga Mesleki Eğitim Merkezi ve İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokoller yaptıklarını ve buralardan mezun olacak tüm öğrencilere iş, staj ve burs konusunda destek olacaklarını belirterek, vize konusunda zorluklar yaşandığını, bunun için de belirli kriterli sağlayan tacir ve sanayicilere yeşil (hususi) pasaport verilmesinin uygun olacağını söyledi.
3’ncü Meslek Komitesi (İnşaat, İnşaat Malzemeleri Ticareti ve Mühendislik Hizmetleri) Başkanı Levent Şahin, yapı denetim firmaları ve beton numune laboratuvarları ile ilgili yaşanan sorunları dile getirdi ve çözüm önerisi olarak Biga’ya bir test laboratuvarı lisansı verilmesinin uygun olacağını dile getirdi.
Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider yaptığı konuşmada; iş yapan insanlarla iş konuşmanın çok keyifli olduğunu, Biga’nın birçok sektörde önemli potansiyelinin olduğunu, Biga’ya yeni bir ağır sanayi yatırımının uygun olmayacağını, Biga OSB’nin yapısını bozmadan ikinci, üçüncü, dördüncü etaplarının yapılmasının, organize depoculuk bölgesinin Biga OSB’ye yakın bir bölgede kurulmasının uygun olacağını, depo alanlarının üretim alanları kadar önemli olduğunu, bununla ilgili uygun arazilerin zaman geçirmeden araştırılmasını, Gümüşçay Sera OSB’nin hemen onaylatılmasını, yat imalatı serbest bölgesinin onaylandığını, güzel sanatlar lisesini hayata geçireceklerini, MYO ve meslek liseleri ile yapılan burs, staj ve iş garantili protokollerin çok kıymetli olduğunu dile getirdi ve Biga TSO yönetimine teşekkür etti.