BİGA TAHKİM VE ARABULUCUK MERKEZİ’NDE SÖZLEŞMELER İMZALANDI
2023-08-09 17:07:00
BİGA TAHKİM VE ARABULUCUK MERKEZİ’NDE SÖZLEŞMELER İMZALANDI.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan “Biga Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi”nde (BİGATAM) Sözleşme İmzalama ve Tanıtım Toplantısı düzenlendi.
08 Ağustos 2023 günü Salı günü saat 10.00’da TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel’in katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, ticari hayatın içinde taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık ve uyuşmazlıkların çözümünde tahkim ve arabuluculuk müesseselerinin ön plana çıktığını belirterek Biga TSO bünyesinde de Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin bu yıl içinde kurulduğunu belirtti.
Başkan Doğan; “Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2023 yılı başında üyelerimizin ve halkımızın ticaret hukuku, iş hukuku ve tüketici hukuku uyuşmazlıklarını mahkemeye taşınmadan, zaman ve itibar kaybına neden olmadan, daha kısa sürede çözülerek ortadan kaldırılabilmesini sağlayarak şeffaf ve adil hizmet vermek amacıyla, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” çalışmalarına başladık. Nisan ayı itibariyle tamamladığımız çalışmalar neticesinde bu merkezi bünyemizde kurmak adına konuyu Oda Meclisimize taşıdık ve kısa adı BİGATAM olan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin Odamız bünyesinde kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Bu süreçte Baro ile yaptığımız eş güdümlü çalışmalar sonucu da 8 (sekiz) arabulucu avukatımızın başvurusu sonucu, bugün sözleşmeleri de imzalamış bulunuyoruz. Çalışmalarını sonlandırdığımız ve resmiyete kavuşturduğumuz BİGATAM, Odamız hizmet binasında yer almakta olup, üyelerimiz kolaylıkla ulaşarak uzmanlarımıza danışabilecek, sorunlarına çözüm arayabilecekler. Alanında uzman, tarafsız kişilerin yer alacağı merkezimizde, ticaret, iş ve tüketici hukuku uyuşmazlıklarında alternatif uyuşmazlık çözüm hizmeti verilerek; tarafların mevcut sorunlar üzerinde tartışarak zaman kaybetmeleri önlenecek ve mahkemelerden daha ılımlı çözümler bulma yolunda ilerlenecektir” diye konuştu.
Toplantı sonunda; Av.Arb. Veli Gök, Av.Arb. Tuğba Karagöz, Av.Arb. Arda Bozkurt, Av.Arb. Deniz Havuz, Av.Arb. Erhan Bitirim, Av.Arb. Merve Basmacı, Av. Arb. Berkay Girgin ve Av.Arb. Büşra Doğan ile sözleşme imzalandı.