BİGA TSO 2023 EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI.
2023-09-13 14:49:00
BİGA TSO 2023 EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası 2023 yılı Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı ile 2023 yılı 2’nci Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında 12 Eylül 2023 Salı günü saat 18.00’de Oda hizmet binasında bulunan Konferans Salonu’nda yapıldı.
Toplantının birinci gündem maddesi gereği Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 yılı Eylül ayı gelir-gider durumu, ikinci gündem maddesi gereği Hesapları İnceleme Komisyonu raporu okundu ve meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Meclis Başkanı Akyıl toplantının başında “Filenin Sultanlarını Avrupa Şampiyonu olmalarından kutladı ve bize bu büyük gururu ve sevinci yaşatmalarından dolayı teşekkür etti. Akyıl ayrıca, Doğanlar Holding’in Dakar/Senegal’de Senegal Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan “BİGA Home” mobilya üretim tesislerinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve Doğan ailesini bu tür başarılı çalışmalarından dolayı tüm Oda Meclis adına tebrik etti. Akyıl konuşmasının devamında, belli sektörlerdeki sürekli fiyat artışının talebi öne çektiğini ve önümüzdeki dönemde yavaşlamalar olabileceğini, finansmana erişimdeki sıkıntıların devam ettiğini, kredi kartı limitlerinin yükseltilmediğini, düşürüldüğünü; kredi kartlarındaki ilave taksit seçeneğinin de kaldırıldığını dile getirdi. Akyıl, Ekim ayında Biga’da önemli iş insanlarını ve konuşmacıları ağırlayacaklarını, bunların ASKON Başkanı Orhan Aydın ve TÜGİK / Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral olduğunu ifade etti. Söz konusu planlamaların gerçekleşmesinde büyük emeği geçen sayın Davut Doğan’a da teşekkürlerini sunan Akyıl, tüm Oda üyelerinin ajandalarına 06 ve 13 Ekim’i şimdiden not almalarını rica etti.
Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın oturum başkanlığını yaptığı ve yoğun bir katılımın olduğu gözlenen Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında meslek komite başkanlarının tümüne söz verilerek, komite başkanları tarafından sektörleriyle ilgili yapılan ve yapılacak önemli faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi; sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dinlendi.
Başkan Doğan toplantının son bölümünde yürütülmekte olan faaliyet ve projelerden bahsetti ve bu yıl 29 Eylül-01 Ekim tarihlerinde 17’ncisi düzenlenecek Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın 29 Eylül Cuma günü saat 14.30’da yapılacak olan açılış programına tüm halkımızı ve Oda üyelerini davet etti.
Doğan 24 Ekim’de ayrıca İzgören Akademi’den Ahmet Şerif İzgören’i Biga’da gündüz bölümünde üniversite öğrencileri ile ve akşam bölümünde ise Oda üyeleri ve halkımızla buluşturacakları müjdesini verdi.