Biga UBF'de Kariyer Günleri Düzenlendi
2023-12-06 10:15:37

Biga UBF'de Kariyer Günleri Düzenlendi

Biga İŞKUR Müdürlüğü ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri'nde Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ve Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş ile ıslak mendilin mucidi ünlü eczacı Ataman Özbay öğrencilerle bir araya geldiler ve öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundular.

Biga İŞKUR Müdürlüğü ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri'nde, Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Kariyer Yolculuğu' programı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Kanyılmaz Polat gerçekleştirdi.

Etkinliğin ilk bölümünün konukları Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ile Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş oldular. Etkinliğin ikinci bölümünde ise ıslak mendilin mucidi ünlü eczacı Ataman Özbay oldu. Özbay öğrencilere gerçekleştirdiği sunumun ardından soruları da yanıtladı.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, iş yaşamındaki deneyimlerini, iş dünyasındaki görevlerini, Biga'nın ikinci yüzyılını planlamak için ortaya koydukları çalışmaları, Biga'ya yapılacak yatırımları ve Biga'daki ekonomik potansiyeli öğrencilere anlatırken; moderatörün ve öğrencilerin sorularını da cevapladı.

"YAŞADIĞINIZ YERİ İYİ TANIYIN"

Başkan Şadan Doğan burada yaptığı konuşmada öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulunurken; "Biga'da iş var arkadaşlar. Bizim fabrikamızda da üst düzeyde çalışan Biga mezunu arkadaşlarımız var. Önemli olan kendinizi iyi ifade edebilmeniz. Kendinizi iyi geliştirebilmeniz. Bir de benim çok önemsediğim bir şey var. Mutlaka her nerede yaşarsanız yaşayın, bulunduğun yerdeki sosyal hayata karışın. Yaşadığınız bölgeyi iyi tanıyın. Biga, önümüzdeki yıllarda sözünü aldığımız yatırımlarla birlikte belki de ülkemizin gözde ilçelerinden biri haline gelecek. Yat Üretim İhtisas Bölgesi, Yat Limanı, Konteyner Limanı, OSB genişleme alanı, Sera OSB, Üçüncü Sanayi Sitesi, Demiryolu, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi gibi çok sayıda yatırımın ilçemize yapılması için çalışıyoruz. Çoğu imza aşamasında bakanlarımızın önünde bu yatırımların. Bu bölgeyi iyi tanırsanız, kendinizi ifade etmeniz de burada kendinize iş bulmanız da kolaylaşır. Siz zeki çocuklarsınız. İmkanlarınız var. Sadece mezun olmak artık kimseye bir şey kazandırmıyor. Biz sizler için üzerimize ne düşüyorsa yapmak isteriz" ifadelerini kullandı.

Program sonunda öğrencilerin yakın ilgisine karşılıksız kalmayan Başkan Şadan Doğan, öğrencilerin her zaman yanında olduklarını dile getirerek, istek ve taleplerini değerlendireceklerini ifade etti.

"İYİ DERECEDE YABANCI DİL ÖĞRENİN"

Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş ise kariyer yolculuğunda öğrencilere dikkat etmeleri gereken önemli tavsiyelerde bulunurken, CV'lerde nelere dikkat ettiklerini anlattı. Başkan Baş burada yaptığı konuşmada öğrencilere iyi derece yabancı dil öğrenmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Başkan Baş, kendisinin mühendis olduğunu ancak aile şirketinde çalıştığını, kendisini iyi derecede geliştirdiği için ise yem işinde dahi işlerini kendisinin çözdüğünü dile getirdi.

Program sonunda fakülte yönetimi tarafından konuklara plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da etkinliğe izleyici olarak katıldı.