Biga’ya Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi kurulması çalışmaları başladı.
2023-10-19 10:18:00

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde Biga ilçesinde bir Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesinin kurulmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın yönlendirmeleri sonucunda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadan Doğan ile birlikte, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesindeki Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesini yerinde ziyaret etti. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibine misafirperverlikleri ve yakın ilgileri nedeniyle teşekkür eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Biga'nın sahip olduğu hayvancılık potansiyeli ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda ÇOMÜ'de bir veterinerlik fakültesi ve hayvan hastanesinin kurulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Prof. Dr. Erenoğlu, "Biga, Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri. Bölgede küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği oldukça yaygın. Bu kapsamda, ÇOMÜ'de kurulacak olan Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, bölgenin hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Fakültemiz, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı yönleriyle başta Bigamız olmak üzere tüm bölgeye hizmet verecek. Bu konudaki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadan Doğan da, ÇOMÜ'de kurulacak olan veterinerlik fakültesi ve hayvan hastanesinin bölgenin hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Doğan, "Bu konuda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile birlikte gerekli çalışmaları yaptık ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'ın da desteğini aldık. İnşallah en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Biga Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesinin alanında en etkin ve modern hastanelerden biri olacağını belirterek, "Bu konudaki çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Fakültemizin ve hastanemizin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde kurulacak olan Biga Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı yönleriyle başta Biga olmak üzere tüm bölgeye olacak olası katkıları şu şekilde sıralanabilir:

Eğitim-Öğretim: Fakülte, veterinerlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayacaktır. Fakültede verilecek eğitimler, bölgenin hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarına göre şekillendirilecektir.

Araştırma-Geliştirme: Fakülte, veterinerlik alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesine katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalar, bölgenin hayvancılık sektörünün gelişmesine yönelik yeni teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

Toplumsal Katkı: Fakülte, bölgenin hayvancılık sektörünün gelişimine yönelik hizmetler sunacaktır. Bu hizmetler arasında, hayvan sağlığı ve refahı konusunda danışmanlık, hayvan yetiştiriciliği eğitimleri, hayvan hastalıkları ile mücadele gibi faaliyetler yer alacaktır.

Sonuç olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde kurulacak olan Biga Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, bölgenin hayvancılık sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.