5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ
05-12-2023

Ülkemizin ve ilçemizin daha hızlı büyüyebilmesi, daha verimli gelişebilmesi için kadınların da en az erkekler kadar iş dünyasına vereceği katkılar çok değerlidir. İş dünyasında erkeklerin ve kadınların birlikte yer alabilmesinin önemli olduğunu düşünüyor ve bu birliktelikle gelişimin daha hızlı sağlanabilmesinin mümkün olacağına inanıyoruz.

Bu aşamada iş dünyası olarak kadın girişimciler kurulumuzun çalışmalarını çok önemsediğimizi paylaşmak istiyorum. Bütün kurul üyelerimizin katkılarıyla kadınların iş dünyasına katılımını arttırmak için teşvik edici çalışmalarımızı arttırma hedefindeyiz. Bizim iş dünyası olarak en büyük potansiyelimiz kadınlar ve gençler. Kadın girişimci sayımızı erkeklerle eşitlediğimiz zaman güçlü bir ekonomi olmamızın önünde hiçbir engel kalmamış olacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi; “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur!” İleri bir toplum olabilmemizin baş mimarı kadınlar olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, iş dünyası adına Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89’uncu yıl dönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun.

Şadan Doğan

Biga TSO Başkanı